Un incendiu a izbucnit, vineri, în jurul prânzului la Liceul Teologic Penticolstal Betel din capătul cartierului Nufărul, o încăpere din mansarda imobilului luând foc.

Potrivit locotenentului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, la faţa locului au fost mobilizate trei autospeciale cu apă şi spumă şi una specializată în lucrul la înălţime. De asemenea, au fost trimise şi două echipaje medicale ale SMURD, dintre care unul de terapie intensivă mobilă.

"În momentul sosirii forţelor de intervenţie, elevii erau evacuaţi. Din fericire nu există persoane rănite. Incendiul a fost lichidat, se lucrează în prezent la înlăturarea efectelor incendiului în spaţiul în care a izbucnit incendiul. Este vorba de un spaţiu de depozitare în care se găseau inclusiv materiale de construcţii", a declarat lt. Camelia Roşca pentru BIHOREANUL.

Incendiul a fost observat de portarul şcolii şi de nişte elevi, care l-au anunţat pe director, care a sunat la 112. "Nu a păţit nimeni nimic, s-a intervenit repede. Profesorii care am fost în şcoală ne-am asigurat că au ieşit toţi elevii din sălile de clasă, am verificat. Putem spune că am fost şi puţin norocoşi. Fiind sfârşit de an calendaristic, urmează vacanţa, nu erau foarte mulţi copii în şcoală, unii erau plecaţi pe la fundaţii, cu colindul, alţii aveau activităţi programate în altă parte. În şcoală erau aproximativ 150 de elevi", a precizat directorul liceului, Onesim Cozma.

O parte dintre şcolari au plecat acasă, iar alţii, cam 100, au aşteptat în curtea şcolii, până când pompierii au stins flăcările. Mulţi şi-au lăsat în sălile de clasă cărţile şi chiar laptopurile. Incendiul a fost lichidat rapid, în circa 30 de minute, însă mirosul de fum s-a simţit în toată şcoala. În timp ce unii erau speriaţi şi povesteau despre cum au văzut fumul ieşind pe geamul de aerisire, alţii erau puşi pe glume.

La faţa locului a ajuns şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, generalul Ioan Baş, dar şi prefectul de Bihor, Claudiu Pop.

Specialiştii ISU şi poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili exact împrejurările în care a izbucnit focul.