Din cauza unei defecţiuni la sistemul de încălzire, ferma de pui de găină Nutrientul din Salonta a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, remis luni, incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 14.30, la una din halele fermei.

"La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la etajul clădirii, fiind cuprinsă de flăcări o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Intervenţia salvatorilor a fost una dificilă, desfăşurându-se în condiţii de fum dens şi vizibilitate redusă", a explicat căpitanul Cristian Herţe, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Focul a mistuit 20 de baloţi de paie, echipamentele de hrănire a păsărilor, dar şi 2.000 de pui de găină. Alţi 11.000 de pui au fost salvaţi, însă, de pompierii bihoreni.

În aceeaşi zi, pompierii din Aleşd au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă din în Dobricioneşti. Militarii susţin că o persoană cunoscută de proprietari a pus focul intenţionat, iar în urma incendiului trei camere au ars, cu mobilierul din ele cu tot.