Pompierii bihoreni au intervenit marți pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autocisternă care rula pe DN1, în localitatea Borozel. Cisterna transporta lichid AdBlue.

„În după-amiaza zilei de marți, 08 octombrie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autocisternă care rula pe DN 1, pe raza localității Borozel. Evenimentul a fost semnalat prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 13.10, iar pentru gestionarea acestuia, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor a mobilizat imediat la fața locului pompierii militari din cadrul Stației Aleșd, cu două autospeciale de stingere”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana. 

Potrivit aceleiași surse, când a sesizat că a izbucnit un incendiu „șoferul autocisternei, care era încărcată cu AdBlue (lichid incolor, netoxic și neinflamabil), a oprit autovehiculul și a decuplat capul tractor”.

AdBlue este denumirea comercială a unei soluţii numite Diesel Exhaust Fluid (DEF). Este o soluţie apoasă folosită pentru a reduce emisiile de monoxid de azot (NO) şi dioxid de azot (NO2) ce apar ca noxe în urma arderii combustibilului unor motoare diesel.

„Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta la roțile din spate ale autocisternei, în aproximativ cinci minute, reușind să împiedice propagarea flăcărilor. În urma evenimentului au ars trei anvelope din partea din spate a autocisternei”, a transmis reprezentanta ISU.

Nu au existat persoane rănite.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!