Hala unei fabrici de încălţăminte de pe strada Moliere din Oradea a luat foc, marţi seară, din motive încă neelucidate de pompieri.

Potrivit locotenentului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost sesizat prin apel la 112 în jurul orei 20.20, la faţa locului mobilizându-se pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, precum şi un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 Oradea.

Când militarii au ajuns la locul indicat, incendiul se manifesta în hala de producţie de la etajul 1 al clădirii, existând riscul propagării acestuia la parter, unde se află o altă hală de producţie şi mai multe birouri. Din fericire, în clădire nu se afla nicio persoană.

Folosind patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, pompierii s-au luptat cu flăcările, fumul şi cantitatea mare de gaze degajate timp de o oră.

"Ca urmare a producerii evenimentului au ars trei utilaje din hala de producţie, 100 perechi de pantofi, materiale prime pentru producţia de încălţăminte (piele, tălpi pantofi), ambalaje de carton, instalaţia electrică şi patru ferestre", a precizat Roşca. Focul n-a ajuns însă şi la parterul clădirii.

"Cauza probabilă a evenimentului este în curs de cercetare", a mai spus locotenentul.