Incendiu de proporţii joi dimineaţă, la o fabrică de pe strada Clujului. Paznicul a alertat pompierii în jurul orei 4.25, după ce a observat că iese foc într-o hală.

Când cele două echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au ajuns la faţa locului, flăcările se manifestau violent în interiorul unei magazii amenajate în incinta halei respective, existând riscul extinderii la clădirile situate în apropiere.

Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât în curtea fabricii era parcat un camion încărcat cu butelii, care, dacă ar fi explodat, ar fi făcut ravagii în jur.

"Acţionând operativ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pompierii militari au reuşit să localizeze şi să lichideze incendiul în limitele găsite, înlăturând pericolul propagării acestuia la construcţiile învecinate şi la un autotren încărcat cu butelii. De asemenea, forţele de intervenţie au evacuat, din incinta clădirii afectate, patru butelii, împiedicând astfel producerea unei deflagraţii", se arată într-un comunicat al ISU.

În urma cercetărilor de la faţa locului, cauza incendiului a fost, cel mai probabil, o aerotermă tehnologică nesupravegheată ori supraîncălzită. Pagubele înregistrate au constat în 12 metri pătraţi perete de lemn (OSB), un punct de încălzire ulei pe o suprafaţă de circa 9 metri pătraţi, o aerotermă şi 20 de butoaie de PVC. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.