Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-o fabrică situată pe strada Nicolae Filipescu din Parcul Industrial I, iar zeci de angajați din tura de noapte s-au autoevacuat. Pompierii au intervenit pentru stingerea focului și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, incidentul din hala de producție a fost semnalat printr-un apel la 112 înregistrat la ora 01.50.

„ISU Bihor a mobilizat operativ la adresa indicată de apelant, trei echipaje de pompieri militari  din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta, cu degajări mari de fum, în interiorul unui colector de praf industrial, iar în hala de producție nu se afla nimeni, cei aproximativ 60 de angajați prezenți la serviciu autoevacuându-se în momentul producerii evenimentului”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Conform aceleiași informări, „pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în circa 15 minute, după care au procedat la ventilarea halei”.

Evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de scântei mecanice, spun reprezentanții ISU, iar în urma lui au ars aproximativ 200 kilograme de pulbere metalică.

Incidentul s-a produs o firmă de componente auto. ISU nu precizează despre ce firmă este vorba.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!