Pompierii orădeni au intervenit, duminică seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un spaţiu comercial din Piaţa Cetate. Alarma s-a dat prin numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 21.40.

Din cauza unei hote lăsate sub tensiune, mai multe bunuri dintr-o gheretă s-au făcut scrum, la fel ca acoperişul construcţiei. Mai precis, potrivit ISU Crişana, au ars hota de la care a pornit incendiul, un aragaz, un televizor, şase mese, veselă, două ferestre şi circa 5 metri pătraţi acoperiş. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

"Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit provocat de un aparat electric (hotă) lăsat sub tensiune şi nesupravegheat", se arată într-un comunicat transmis luni de ISU Crişana.

Tot duminică, pompierii orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un teren viran de pe strada Ogorului din Oradea, soldat cu arderea unor deşeuri de lemn şi plastic, iar cei din Aleşd au stins flăcările care au cuprins trei hectare de păşune din Călaţea, comuna Aştileu.