Proprietarii unei locuinţe de pe Calea Clujului au tras o sperietură zdravănă, marţi dimineaţă, după ce construcţia care le adăpostea centrala termică a luat foc.

Oamenii au cerut ajutorul pompierilor la ora 5.15, când anexa cu pricina ardea violent, iar flăcările se extinseseră şi la bucătăria de vară.

"Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea focarelor de incendiu, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la locuinţă şi să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă", a declarat, marţi, Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Focul a fost provocat de faptul că în apropierea cazanului de încălzire se aflau materiale combustibile şi a mistuit nouă metri pătraţi din acoperişul construcţiei, ce adăpostea centrala termică, o cuşcă pentru câine amplasată în interiorul acesteia, respectiv o fereastră, o uşă şi patru metri de izolaţie din polistiren de la bucătăria de vară. Din fericire, nu au existat persoane rănite.