Magazia unei gospodării din Salonta a fost distrusă în urma unui incendiu care s-a produs vineri dimineaţa, din cauza jarului nestins şi a cenuşii. 

Incendiul a fost sesizat la ora 4.15, iar faţa locului, pe strada Janus Pannonius, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Salonta.

„La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările, alimentate de rumeguşul şi lemnele de foc depozitate în magazie, se manifestau violent la aproximativ jumătate din construcţie, cu pericol de propagare la un utilaj garat în interiorul acesteia”, se arată într-un comunicat trimis vineri de ISU Crișana.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările în circa o oră şi 35 de minute, salvând astfel un tractor, circa 15 metri pătraţi din construcţie şi două animale aflate în interiorul magaziei.

Cauza probabilă a incendiului a fost depozitarea cenuşii şi a jarului nestins în apropiere de materiale combustibile.

Focul a distrus jumătate din magazie, circa 200 kilograme de brichete de rumeguş şi circa doi metri cubi de lemne de foc, precizează ISU Crișana.

„În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, pompierii militari reamintesc bihorenilor că cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar", se mai arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!