Pompierii bihoreni au intervenit, duminică seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de marfă în gara Vadu Crișului. 

„La ora 18.40, printr-un apel 112 s-a sesizat producerea unui incendiu la locomotiva unui tren de marfă care se deplasa dinspre Vințu de Jos (n.r. – județul Alba) spre Valea lui Mihai. Trenul se afla în gara din Vadu Crișului”, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana. 

La fața locului au fost trimise echipajele Stației de pompieri Aleșd, cu două autospeciale de stingere, dintre care una de tip Abroll, precum și echipajul de pompieri militari paramedici ai aceleiași subunități. 

„Incendiul a fost stins în aproximativ 10 minute. În urma evenimentului a ars un motor de tracțiune al locomotivei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a mai precizat lt. col. Roșca. 

UPDATE: Cauza probabilă a incendiului

ISU Bihor a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că cel mai probabil incendiul izbucnit la locomotiva trenului de marfă a fost provocat de un scurtcircuit.

Inspectoratul a scos în evidență și ajutorul dat de un pompier bihorean aflat în timpul liber și de voluntarii din comună.

„Până la sosirea echipajelor, pentru gestionarea evenimentului, au intervenit plutonier adjutant Șchiop Andrei, un pompier militar din cadrul Stației Aleșd, aflat în timpul liber, care a observat incendiul din curtea casei, situată în apropierea gării, precum și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Crișului, care fuseseră alertați de dispeceratul ISU Bihor”, a mai transmis ISU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!