Pompierii ISU Crișana au intervenit miercuri seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o sală de jocuri de noroc de pe Bulevardul Decebal din Oradea, descoperind ulterior că focul fusese pus intenționat.

"În jurul orei 19.35, un apel primit prin Sistemul Unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana”, cu privire la producerea unui incendiu la o societate comercială al cărei domeniu de activitate îl constituie activitățile de jocuri de noroc, situată la parterul unui bloc de locuințe de pe Bulevardul Decebal din municipiul Oradea", a transmis joi dimineața maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

Potrivit reprezentantei ISU, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Incendiul, care se manifesta la un tablou electric și la aparatul de aer condiționat, amplasate pe peretele exterior al clădirii, a fost stins în aproximativ cinci minute, se arată în informarea transmisă de mr. Roșca.

În același document se precizează că cercetările efectuate "au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul".

Au ars carcasele de plastic ale tabloului electric și ale aparatului de aer condiționat și circa 0.5 metri liniari cablu electric.