Circa opt metri din acoperişul unei case cu etaj de pe strada Seleuşului din Oradea a ars miercuri, după ce un incendiu a izbucnit la coşul de fum al imobilului.

Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, au intervenit, pentru ca flăcările să nu se extindă la podul casei şi apoi la întreaga locuinţă, obiectiv pe care l-au atins.

"Datorită sesizării în timp util a evenimentului şi a operativităţii echipajelor de pompieri, care au reuşit să stingă incendiul în aproximativ 10 minute, pagubele au fost limitate la circa opt metri pătraţi din acoperişul locuinţei, construit pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cercetând cauza incendiului, militarii au depistat o gravă eroare în construcţia coşului de fum, care a fost învelit în spumă poliuretanică, un material combustibil.

Cu acest prilej, militarii reamintesc că improvizaţiile sau defecţiunile la coşurile de fum pot provoca incendii devastatoare.

UPDATE: "Vina nu e a mea"

Proprietara imobilului incendiat, care a ţinut să fie anonimă, a contactat BIHOREANUL, arătând că nu îi aparţine vina cauzei incendiului.

Potrivit acesteia, izolarea cu spumă poliuretanică a coşului de fum este o eroare de montaj a firmei pe care a angajat-o în acest sens, firmă care şi-a recunoscut greşeala şi a început remedierea ei. "Nu este o improvizaţie, este o greşeală care nu ne aparţine", a declarat femeia, revoltată.

Proprietara a refuzat să precizeze şi numele acestei firme.