Un incendiu puternic a izbucnit, duminică dimineaţă, în jurul orei 7, la patiseria şi brutăria Elidor, de pe strada Zaharia Stancu din Oradea.

Iniţial, angajaţii firmei au încercat să stingă singuri flăcările, dar şi-au dat seama că sunt depăşiţi şi au cerut ajutorul pompierilor. Când militarii au ajuns acolo, flăcările ardeau violent în podul clădirii şi ameninţau să se extindă.

"Pompierii militari au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la încăperi şi reuşind astfel să salveze bunuri de o valoare semnificativă, fapt pentru care proprietarul le-a adresat mulţumiri", a declarat, luni, maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Echipajele ISU Crişana au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime.

Flăcările au distrus plăcile de OSB din interiorul podului, aproximativ 120 metri pătraţi astereală, circa 70 metri liniari coarne lemn şi aproximativ 20 metri liniari grinzi de lemn din structura podului. "Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de un cuptor defect", a mai spus Roşca.

Pompierii le recomandă bihorenilor ca, atunci când sesizează o situaţie de urgenţă, să sune rapid la numărul 112 şi abia apoi, dacă se poate, să intervină pentru gestionarea situaţiei.