Un incendiu s-a produs, luni, după ora prânzului, la parterul unui bloc de locuinţe Prima cu 10 etaje din Oradea. Până au ajuns pompierii, mai mulţi locatari au intervenit cu stingătoarele.

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost sesizat prin 112 la ora 12.55 pe strada Ion Bradu. Sursele BIHOREANULUI spun că este vorba despre un bloc din cartierul Prima Residence. 

"Din informaţiile primite de la apelant, incendiul se manifesta la izolaţia exterioară. Având în vedere că anumite tipuri de izolaţii sunt foarte inflamabile, exista un risc mare de propagare a incendiului şi la etajele superioare", se arată în comunicat.

La faţa locului s-au deplasat şase echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, precum şi echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Bihor.

Salvatorii au reuşit să localizeze şi să stingă incendiul în câteva minute, împiedicând astfel propagarea acestuia la încăperile şi la apartamentele învecinate.

Apoi, pompierii au verificat toate apartamentele de la parter, pentru a se asigura că nu există victime intoxicate cu fum. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

"Până la intervenţia pompierilor, câţiva locatari s-au mobilizat şi au intervenit cu propriile stingătoare. Îi felicităm pentru intervenţia promptă datorită căreia au prevenit dezvoltarea incendiului până la sosirea forţelor de intervenţie", se mai arată în comunicat.

Imagini și înregistrări video, de la intervenția locatarilor, au fost publicate pe grupul de Facebook „Oradea”. 

Cauza incendiului este în curs de stabilire.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!