Incendiul a izbucnit luni seară, în jurul orei 22.45, la o firmă specializată în depozitarea de PAL şi MDF, pe Şoseaua Borşului. Un echipaj al Detaşamentului 2 al pompierilor a intervenit cu două speciale cu apă şi spumă pentru stingerea focului.

"La sosirea acestora incendiul se manifesta în interiorul depozitului pe o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, fiind afectată o cantitate mare de materiale stivuite. Au fost distruse aproximativ 1000 tocuri de uşi din MDF şi PAL, 800 uşi din MDF şi 600 seturi pervazuri. Valoarea totală a pagubelor depăşeşte 300.000 lei", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Cristian Herţe.

Focul a fost stins în aproximativ o oră, dar, pentru înlăturarea lemnelor arse pompierilor le-au trebuit câteva ore bune. "În urma cercetării cauzei probabile a incendiului, s-a stabilit că acesta a fost generat prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere", a mai spus lt. Herţe.

Potrivit acestuia, pentru că focul a fost observat rapid, pompierii au intervenit din timp, focul nu s-a propagat la tot depozitul, salvându-se astfel o importantă cantitate de materiale. "Nu au fost înregistrate victime în rândul personalului de intervenţie sau al societăţii comerciale", a mai arătat Herţe.