Un incendiu a izbucnit luni seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova, fiind provocat, din primele date, de un pacient. Trei cadre medicale au fost rănite, după ce au sărit de la etajul 1.

”În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare, prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital”, a anunțat Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

În total 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate sau au reușit să iasă singuri din clădire, în urma incendiului.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 de metri pătrați și a fost lichidat. Pacienții evacuați vor rămâne în aceeași unitate sanitară, dar într-o altă aripă a clădirii, a mai precizat Ministerul.

Potrivit ISU Dolj, la fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova, cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de lucru la înălțime, o mașină de descarcerare grea și o ambulanță tip B.