Un agricultor din zona Roit era să rămână fără un utilaj scump, în valoare de 300.000 de lei, după ce combina respectivă a luat foc, în timp ce recolta floarea soarelui.

Incendiul a fost lichidat rapid de pompierii bihoreni, care ce se întorceau de la o altă misiune şi au văzut flăcările.

"Forţele de intervenţie au intervenit rapid pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta la sistemul de scuturare al combinei agricole, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la restul utilajului şi să salveze astfel un bun de o valoare semnificativă, peste 300.000 lei", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, miercuri.

Anterior acestei misiuni, pompierii Detaşamentului Salonta au stins un incendiu pus pe un teren viran din Roit, care a mistuit vegetaţia sucată pe circa 5.000 mp.

Tot marţi, echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi ale Staţiei de Pompieri Aleşd au intervenit în Gepiu, Lugaşu de Jos şi Groşi, pentru stingerea a trei incendii izbucnite la două terenuri virane şi la o păşune comunală. Flăcările au ars vegetaţia uscată şi lăstăriş pe o suprafaţă cumulată de circa cinci hectare, dar şi un stâlp de telecomunicaţii.

Incendiile au fost provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, pentru igienizarea terenurilor.