O orădeancă de 27 de ani şi copilul ei de trei ani au ajuns la spital, marţi dimineaţă, după ce în casa lor a izbucnit un incendiu.

Casa este într-o curte comună de pe strada Primăriei şi vecinii au fost cei care au văzut că pe geamul imobilului iese un fum dens. În locuinţă, mămica şi copilul dormeau.

"Au ieşit singuri din casă, tuşind foarte tare", a povestit o vecină. Rapid, la locul indicat la numărul unic de urgenţă 112 au ajuns pompierii şi medicii SMURD din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea. Militarii au lichidat incendiul în 10 minute, iar femeia şi copilul au fost duşi la spital, cu o uşoară intoxicaţie.

"Incendiul a afectat o cameră. Cauza probabilă a incendiului este un televizor defect", a declarat Sorin Lupşea, comandantul detaşamentului. Pompierii au scos din casă nişte bucăţi topite de plastic, adică ce a mai rămas din televizor, dar şi obiecte de mobilier şi haine arse, pentru a se asigura că în imobil nu mai există niciun focar de incendiu.

Vecinii din curte sunt convinşi că instalaţia electrică veche a casei este problematică, mai cu seamă că în urmă cu o lună un incendiu a izbucnit în aceeaşi adresă, dar într-un alt apartament. "Casa a fost împărţită în două apartamente, au fost vândute amândouă, şi în urmă cu o lună a fost un incendiu în celălalt apartament. Nimeni n-a refăcut instalaţia electrică veche", a spus o femeie.