Un bărbat în vârstă de 79 de ani, proprietarul unei case de pe strada Republicii nr. 54, chiar lângă Spitalul CFR din Oradea, a murit luni la prânz, intoxicat cu fum, după ce în locuinţa sa a izbucnit un incendiu.

Salvatorii au stins flăcările în mai puţin de 10 minute, însă pentru bărbatul găsit inconştient în debara nu au mai putut face nimic.

"Ajunse la faţa locului, concomitent, echipajele au acţionat pentru căutarea şi salvarea eventualelor victime şi stingerea focarelor de incendiu. Proprietarul a fost găsit căzut în debara, în stare de inconştienţă. Victima a fost evacuată şi predată echipajelor medicale, care au efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, luni, pentru BIHOREANUL.

Se pare că bărbatul era singur în locuinţă în momentul izbucnirii incendiului, declanşat cel mai probabil de o defecţiune la reţeaua electrică. Pompierii urmează să stabilească însă cu exactitate cauza şi împrejurările în care s-a produs incendiul.

La acest incendiu au intervenit trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2, din care două de stingere şi unul de prim-ajutor calificat, precum şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD.

După ce medicii au declarat decesul bărbatului, la casa incendiată au ajuns şi criminaliştii Poliţiei Bihor, care vor face la rândul lor cercetări.