Un incendiu puternic a izbucnit, vineri la prânz, pe strada Lipovei din Oradea. 

Din primele informații furnizate de ISU Crișana, flăcările au cuprins o anexă și acoperișurile a două case, la fața locului fiind prezente mai multe echipaje de pompieri. 

Incendiul a provocat degajări mari de fum în acea zonă.

„Pompierii Detașamentelor 1 și 2 Oradea intervin în momentul de față pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifestă la o anexă și acoperișurile a două case ce se află pe strada Lipovei din Oradea”, a declarat lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 13.50, iar la locul incendiului s-au deplasat cinci echipaje de pompieri. Ei au evacuat din clădiri 4 butelii, eliminând astfel un risc de explozie.

Alarma au dat-o vecinii, care au observat flăcările la una dintre case, unde, din câte se pare, focul a izbucnit într-o anexă în care erau depozitate lemne de foc.

„Eram în pat și a venit maică-mea la mine să-mi spună că arde casa vecinului. Am sărit repede și m-am dus să văd despre ce e vorba. Am sunat la 112 și cam în 15 minute au venit și pompierii. Vecinul nu era acasă. Focul a pornit de la o anexă de lângă casa vecinului, avea acolo lemne depozitate. A ars și un perete al casei unui alt vecin și focul s-a extins și la acoperișul altei case”, a declarat pentru BIHOREANUL un tânăr care locuiește în vecinătatea gospodăriilor cuprinse de foc.

Proprietarul casei unde a izbucnit incendiul nu era acasă în momentul izbucnirii focului. De altfel, din fericire, în nici una dintre clădiri nu se aflau persoane care să fie victime ale incendiului. 

Pe stradă, circulația rutieră este parțial blocată, la ora publicării acestei știri, pentru buna desfășurare a intervenției ISU.

În jurul orei 15.30, ISU Crișana a anunțat că pompierii sunt nevoiți să decoperteze unul dintre acoperișuri, pentru a se asigura că nu mai sunt focare ascunse.

UPDATE: Un coș de fum necurățat, cauza incendiului

După ce au stins incendiul și s-au asigurat că flăcările nu vor reizbucni, pompierii au cercetat și locul de unde a pornit focul, ajungând la concluzia că, cel mai probabil, cauza a fost un coș de fum necurățat de funingine.

Potrivit unui comunicat transmis vineri seară de ISU Crișana, pagubele sunt serioase: au ars anexa care adăpostea camera centralei termice și bunurile din interior, circa 60 mp din acoperișul casei din aceeași gospodărie, 50 de mp din acoperișul de 200 mp al casei vecine și aproximativ 5 metri liniari din pazia unei alte case aflate în vecinătatea focarelor.

Din fericire, nu au fost persoane rănite.

ISU a mai transmis și informații orare privind intervenția, arătând că apelul la numărul unic de urgență s-a făcut la 13.51, pompierii au ajuns la locul incendiului în 7 minute, au stins flăcările la ora 15.15 și au mai acționat pentru căutarea eventualelor focare până la ora 16.40.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!