Un incendiu violent a avut loc miercuri în jurul orei 12.45, într-o gospodărie din satul bihorean Lazuri de Beiuş.

Focul a izbucnit într-un şopron, unde era improvizată o afumătoare, şi a cuprins rapid încăperea, o bucătărie de vară, dar şi acoperişul casei vecine, aflate la o distanţă mai mică de un metru.

Înainte să ajungă acolo echipajele ISU din Ştei şi Beiuş, a intervenit un pompier aflat în timpul liber. "Până la sosirea forţelor de intervenţie, colonel Ungur Dorel, ofiţer în cadrul Centrului Operaţional al inspectoratului, aflându-se în zonă, în timpul liber, a intervenit de urgenţă, evacuând o butelie din şopronul în flăcări, pentru a preveni producerea unei explozii şi acţionând cu un furtun de grădină pentru limitarea propagării incendiului", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Ulterior, cei 15 pompieri militari mobilizaţi au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, reuşind în aproximativ 50 de minute să lichideze focarele de incendiu.

Focul a distrus 60 mp din acoperişul comun al bucătăriei de vară şi camerei centralei termice, construit pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, acoperişul şopronului şi circa 10 metri pătraţi din acoperişul locuinţei învecinate.

"Echipajele de pompieri au salvat aproximativ 100 de metri pătraţi din acoperişul comun al celor două construcţii afectate de incendiu, reuşind totodată să împiedice extinderea flăcărilor la întregul acoperiş al casei învecinate şi la încăperi", a mai spus Roşca.