Un incendiu violent, dar din fericire stins rapid de pompieri, a avut loc sâmbătă după-amiază, la o casă de pe strada Beiușului din Oradea, aflată la intersecția cu strada Lugojoului.

Cel mai probabil, focul a pornit într-o anexă, dar s-a extins și la niște cauciucuri care se aflau în curtea casei, astfel că în vecinătatea ei a fost un fum dens și urât mirositor.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul incendiului, acesta se manifesta violent la nivelul unei anexe și la acoperișul locuinței. De asemenea, erau degajări mari de fum”, a declarat Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Reprezentanta pompierilor a precizat însă că flăcările au fost stinse cu rapiditate de militarii deplasați acolo cu trei echipaje de intervenție, inclusiv cu scara care îi ajută să lucreze de la înălțime: apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 15.20, iar alte 20 de minute mai târziu, flăcările erau stinse.

Proprietarul casei afectate de foc s-a ales cu arsuri pe ambele mâini, primind ajutor medical de la echipajul de paramedici deplasat la locul incendiului. El le-a spus pompierilor că s-a rănit pentru că a intrat în casă după ce incendiul a izbucnit, ca să salveze niște acte din calea flăcărilor. Potrivit ISU, bărbatul a refuzat ulterior să fie transportat la spital.

UPDATE: Cauza incendiului

Pompierii au transmis, sâmbătă seară, detalii despre misiunea pe care au avut-o în Oradea, precizând și cauza probabilă a focului: un acumulator defect, pus la încărcat.

„În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un acumulator defect pus la încărcat, au ars magazia (de unde a izbucnit incendiul) acoperișul locuinței, pe cca 120 mp și aproximativ 3 metri liniari grinzi din acoperișul casei, lipit de cel în flăcări”, a declarat Roșca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!