Locatarii asociaţiei de proprietari Apateului 16 au fost treziţi, în miezul nopţii de duminică spre luni, de un incendiu izbucnit chiar în sediul asociaţiei, aflat la parterul unui bloc.

"În jurul orei 3.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o asociaţie de proprietari din Oradea, de pe strada Apateului, flăcările manifestându-se la oficiu", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pompierii au stins focul în câteva minute şi s-au asigurat că nici nu va reizbucni. Pagubele nu au fost mari, fiind distrusă uşa de la intrare în sediul asociaţiei şi câteva corpuri de mobilier. "Cauza producerii incendiului este în curs de cercetare", a mai spus Roşca.

Vecinii sunt convinşi însă că focul a fost pus intenţionat. Unul dintre ei a semnalat redacţiei BIHOREANUL că bănuieşte că taman angajatele asociaţiei ar fi provocat incendiul. "Asociaţia avea o uşă din gratii şi una din lemn. Nu credem că este coincidenţă că în noaptea incendiului doar uşa din gratii era închisă cu lacăt, cea din lemn nu", a povestit bărbatul.

Oamenii mai spun că preşedinta şi contabila asociaţiei aveau motiv să pună foc în sediul asociaţiei, pentru că recent oamenii au aflat că lipsesc din banii pe care ei i-au plătit asociaţiei.