Timp de trei ore au intervenit pompierii bihoreni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul bihorean Peştiş, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Când cei 11 pompieri de la Staţia Aleşd au ajuns la locul indicat, acoperişul unui acaret ardea violent, în întregime, iar flăcările cuprinseseră şi parte din acoperişul casei, existând riscul să se întindă şi la alte două locuinţe.

"Acţiunea de stingere a durat aproximativ trei ore, pompierii militari reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile casei şi la locuinţele învecinate. De asemenea, au fost salvate patru animale (2 căţei şi 2 pisici) şi 14 păsări", se arată într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Flăcările au mistuit acoperişul acaretului în totalitate şi o parte din acoperişul locuinţei, circa 100 de kilograme furaje, un metru cub lemne de foc, o drujbă şi aproximativ 30 de metri pătraţi lambriuri din plastic.

"Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de mijloace de iluminat lăsate sub tensiune", a mai transmis ISU.