Neatenţia se plăteşte! Un şopron din satul Santăul Mic, comuna Borş, unde se aflau sute de baloţi de paie, a luat foc, luni, din cauza unei ţigări nestinse, aruncate la întâmplare.

Alarma s-a dat în jurul orei 16.55, iar din Oradea au mers de urgenţă la fermă trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă din Detaşamentul 2 Oradea, echipajul de paramedici al aceleiași subunități și un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de stingere. De asemenea, a fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Borș.

„În momentul sosirii pompierilor la fața locului, flăcările se manifestau violent la acoperișul unui șopron deschis și la sute de baloți de paie și fân depozitați în interiorul acestuia, cu pericol de propagare la alte două construcții în care se aflau aproximativ 1.000 de baloți de paie și la zeci de stupi amplasați în apropierea focarelor de incendiu”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Misiunea pompierilor n-a fost deloc uşoară: cantitatea mare de materiale combustibile, temperatura ridicată, fumul dens şi gazele toxice degajate au făcut ca lupta lor cu flăcările să fie de durată. Stingerea incendiului a fost finalizată în jurul orei 20.15, dar alte trei ore, pompierii au rămas la faţa locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma incendiului, au ars aproximativ 400 de baloți de paie și fân și acoperișul construcției afectate de flăcări, dar pompierii au reuşit să salveze din calea flăcărilor alte două șoproane aflate în proximitatea focarelor de incendiu, circa 1.000 de baloți de paie depozitați în interiorul acestora și 30 de stupi.