Un incendiu devastator a izbucnit, în noaptea de marţi spre miercuri, la o clădire de apartamente cu 27de etaje, din vestul Londrei. Circa 200 de pompieri încearcă să stingă flăcările care au cuprins ca o torţă Grenfell Tower, în timp ce se încearcă totodată evacuarea locatarilor rămaşi blocaţi în clădire, scrie mediafax.ro, citând presa din Marea Britanie.

Incendiul a fost semnalat la ora 1.16 (ora 3.16 a României), iar imaginile postate de martori pe reţelele de socializare arată cum uriaşa clădire arde în întregime.

Autorităţile londoneze au făcut puţine precizări privind numărul victimelor, chiar dacă, după cum povestesc şi martori, numeroşi rezidenţi au fost blocaţi în interior şi strigau după ajutor, de la ferestre. Până acum, serviciul de ambulanţe din Londra a precizat doar că a transportat către cinci spitale 30 de răniţi. 

Rezidenţi ai clădirii au improvizat frânghii din cearceafuri, într-o încercare de a fugi din incendiul ce a acaparat clădirea turn, mai scrie presa din Londra.

Brigada de pompieri a catalogat incendiul ca fiind unul de mare amploare. Totodată, pompierii au evacuat două clădiri de apartamente din vecinătate, din cauza fumului care a cuprins întreaga zonă. 

De asemenea, există temerea că Grenfell Tower ar putea să se prăbuşească.

UPDATE:
Primul bilanţ al incendiului devastator din Londra arată că 12 persoane au murit şi alte 74 au fost rănite.