Un incendiu violent a avut loc miercuri după-amiază într-o gospodărie din satul bihorean Luncasprie, comuna Dobrești, flăcările izbucnind într-o afumătoare improvizată.

Potrivit ISU Bihor, când pompierii din Beiuș au ajuns la locul incendiului, focul cuprinsese afumătoarea și bucătăria de vară lipită de această anexă și amenința să se extindă la casa din aceeași gospodărie, la două construcții auxiliare și la gospodăria învecinată.

Salvarea locuinței și a construcțiilor din apropiere a fost posibilă grație intervenției membrilor serviciului voluntar de situații de urgență din Dobrești, care au ajuns primii la locul incendiului și au intervenit racordând furtunurile din dotare la rețeaua publică de hidranți.

Apoi, alături de pompierii militari, voluntarii au luptat cu flăcările timp de două ore. „În urma incendiului, au ars anexa în care se afla afumătoarea, bucătăria de vară lipită de aceasta și 15 metri pătrați din acoperișul anexei învecinate”, a transmis ISU Bihor.

Militarii le reamintesc bihorenilor că afumătorile, o cauză frecventă de incendiu în sezonul rece, trebuie făcute din zidării de cărămidă și materiale incombustibile. De asemenea, ele se amplasează independent de celelalte construcții din gospodărie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!