Un incendiu violent a izbucnit, joi dimineaţă, într-un apartament dintr-un bloc aflat pe strada Piteştilor, din Oradea. Apelul la numărul unic de urgenţă 112 s-a făcut în jurul orei 9, iar mai multe echipaje de pompieri au mers de urgenţă acolo.

Potrivit căpitanului Andrei Rotaru, purtător de cuvânt al ISU Crişana, focul a izbucnit la un apartament aflat la ultimul etaj al blocului cu patru niveluri.

"Incendiul s-a propagat la acoperişul clădirii. Acum se lucrează la localizarea incendiului", a declarat Rotaru pentru BIHOREANUL.


(sursa foto: Darius Hiriş / grupul Facebook Info Trafic Bihor & Oradea)

Din fericire, nu există victime. Majoritatea locatarilor au ieşit singuri din imobil, unii fiind însă ajutaţi de pompieri să ajungă în siguranţă în faţa blocului. 

În prezent, ISU Crişana intervine în zonă cu şase echipaje de stingere cu apă şi spumă şi două autoscări pentru lucru la înălţime. 

UPDATE: Incendiul a fost stins

La ora 9.56, echipajele ISU de la locul incendiului au raportat că au lichidat flăcările. Pompierii vor rămâne la faţa locului, pentru a se asigura că focul nu va reizbucni şi pentru a încerca să afle ce a cauzat acest incendiu de amploare.

Misiunea este coordonată de prim-adjunctul ISU Crişana, Csilik Alexandru. 

UPDATE 2: „Nu am avut victime”

Potrivit declarației date la fața locului de prim-adjunctul ISU Crișana, Csilik Alexandru, incendiul s-a propagat pe o suprafață de circa 350 metri pătrați din acoperișul clădirii.

„Am fost alertați despre producerea unui incendiu la acoperișul unui bloc de locuințe, incendiul manifestându-se pe o suprafață de 350 metri pătrați. Am mobilizat operativ la locul intervenției cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autoscări de intervenție la înălțime și un echipaj de intervenție mobilă. În acest moment incendiul este lichidat”, a declarat prim-adjunctul ISU Crișana.

Potrivit lui Csilik, incendiul nu pus în pericol viața locuitorilor imobilului.

„Primul echipaj sosit la locul intervenției a procedat la evacuarea locatarilor. Nu am avut victime”, a spus pompierul.

În prezent, pompierii fac investigații pentru a stabili cauzele producerii incendiului.

Vecinii au povestit că balconul de la care au izbucnit flăcările era închis cu plexiglas, fapt pentru care, având în vedere vremea caniculară de joi, nu exclud varianta unei autoaprinderi.

Oamenii sunt supărați din cauza pagubelor provocate de incendiul care a distrus acoperișul clădirii aproape în întregime.

(foto: Ovi D. Pop)

UPDATE: Cauza, o țigară

Incendiul a fost provocat de o ţigară lăsată aprinsă în balcon, de proprietarul locuinţei. 

Flăcările s-au extins rapid în podul imobilului, distrugând circa 350 mp din acoperiş.