Un incendiu violent a avut loc, joi dimineaţă, la o fabrică de mobilă de pe strada Traian, din municipiul Beiuş.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", incendiul a fost anunţat la numărul unic 112, la ora 7.40. Patru echipaje de pompieri s-au deplasat de urgenţă, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă.

"În urma executării recunoaşterii, forţele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi fum dens, la una din cele patru hale ale fabricii, în care era amenajată Secţia de pulverizat şi lăcuit, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la celelalte trei hale din incinta clădirii", se arată în comunicat.

Mai bine de două ore militarii s-au luptat cu flăcările, misiunea lor fiind îngreunată de cantităţile mari de materiale combustibile (lacuri, diluanţi, elemente de mobilier), care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum.

Ei au izbutit însă să împiedice extinderea incendiului, reuşind astfel să salveze bunurile şi echipamentele din Secţia de prelucrare, respectiv din Secţia de montaj.

În hala în care a izbucnit focul au ars instalaţia de pulverizat lac cu echipamentul aferent şi două pompe de pulverizare. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect.