O parte a unei hale industriale din comuna Finiş a fost distrusă de un incendiu care s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, dezastrul pornind cel mai probabil de la un cablu.

Incendiul s-a produs în jurul orei 1.25, iar la faţa locului s-au deplasat salvatorii de la Secţia de Pompieri Beiuş şi de la Staţia de Pompieri Ştei, după cum arată un comunicat transmis de sergent major Alina Butaci, de la biroul de informare şi relaţii publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor.

Când salvatorii au ajuns la hală, focul se manifesta violent, fiind întreţinut de materialele combustibile depozitate în interiorul clădirii, existând şi pericolul de propagare la sediul administrativ al fabricii, la stivele cu substanţe chimice, precum şi la mai multe vehicule din apropiere.

"Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 03.20, echipajele acţionând ulterior pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului", se arată în comunicat.

Focul a distrus circa 400 de metri pătraţi din hala industrială, pompierii reuşind să împiedice extinderea acestuia la două autocisterne, un autocamion, 2 autoutilitare, sediul administrativ şi stive cu substanţe chimice extrem de inflamabile, depozitate lângă hala incendiată, evitând astfel explozii şi contaminarea chimică a solului şi aerului.

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat", se mai arată în comunicat.

Din fericire, nu au fost victime.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!