O baracă s-a făcut scrum, iar aproximativ 200 metri din vegetația de pe un teren viran a ars, într-un incendiu izbucnit în Ştei.

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crișana, pompierii Staţiei Ştei au intervenit în acest caz vineri, între orele 11.50-13.15, acţionând cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

Focul a izbucnit pe un teren viran, iar la sosirea echipajelor, "flăcările se manifestau violent la o baracă şi la vegetaţia uscată de pe terenul respectiv, ameninţând să se extindă la o stupină şi la remorci situate în apropierea focarelor de incendiu".

"Pompierii militari au acţionat simultan pentru stingerea incendiului şi protecţia bunurilor din imediata proximitate, reuşind să salveze 30 de stupi şi trei remorci de autocamioane de mare tonaj", arată informarea ISU.

Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o "utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor". Cu alte cuvinte, cel mai probabil cineva a încercat să dea foc vegetaţiei uscate, însă flăcările au scăpat de sub control.

ISU reaminteşte că incendiile de vegetaţie uscată se pot solda cu mari pagube materiale în urma propagării acestora la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii etc. şi, din nefericire, chiar cu victime umane.

"De asemenea, subliniem faptul că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară,  iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor", încheie comunicatul ISU.