Pompierii din cadrul ISU Crișana și cei ai unui serviciu voluntar s-au mobilizat marți noaptea pentru a stinge un incendiu violent pornit, se pare, intenționat într-o gospodărie din Tria, județul Bihor. 

„În cursul nopții de marți spre miercuri, 14 august a.c., pompierii militari bihoreni au acționat peste cinci ore, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu violent, produs la o gospodărie, reușind să salveze o locuință și un adăpost pentru oi”, a transmis miercuri dimineața lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 22.15, iar în urma lui spre locul incendiului au fost triimise echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității, alertând totodată Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Derna (SVSU Derna), care a intervenit cu utilaje din dotare.

„În momentul sosirii pompierilor la fața locului, ardeau violent peste 100 de baloți de paie, existând pericolul propagării flăcărilor la un adăpost de oi și la casa din cadrul gospodăriei”, relatează reprezentanta ISU. 

foto: ISU Crișana

După lichidarea focului, pompierii militari și membrii SVSU Derna au căutat eventualele focare ascunse și au înlăturat efectele negative ale evenimentului, „până în dimineața zilei de miercuri, 14 august a.c., în jurul orei 04.50, operațiunea fiind îngreunată de vizibilitatea scăzută pe timpul nopții, de cantitatea foarte mare de paie și de modul compact de depozitare a baloților”. 

ISU Crișana transmite că focul a fost pornit intenționat. „Evenimentul, care, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenționat, s-a soldat cu arderea a circa 120 de baloți de fân și păioase”, se arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!