Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a făcut publice, vineri după amiază, primele concluzii legate de incendiul izbucnit în cursul aceleiaşi zile la Liceul Penticostal Betel, din capătul cartierului Nufărul.

"Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de jocul copiilor cu focul, au ars materiale de construcţii (vată minerală, plăci rigips), 20 bucăţi aparate radio şi cinci monitoare de calculator. Din fericire, nu au existat victime, cele aproximativ 150 de persoane aflate în clădire în momentul izbucnirii incendiului autoevacuându-se în timp util", arată comunicatul transmis presei.

Informarea mai arată că "intervenţia a fost una dificilă, ca urmare a lucrului la înălţime (circa 15 metri) şi a cantităţii mari de fum degajate" şi precizează că "după efectuarea recunoaşterii, echipajele de pompieri au acţionat atât din exterior, cu ajutorul autospecialei pentru lucru la înălţime, cât şi din interiorul clădirii, reuşind să localizeze şi să lichideze incendiul în aproximativ 15 minute".

După cum se ştie, incendiul a izbucnit vineri în jurul prânzului, iar din fericire nu s-au înregistrat victime.

Citiţi detalii în articolul Incendiu la Liceul Penticostal Betel: Peste 100 de elevi au fost evacuaţi (FOTO)