Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au finalizat, vineri, controlul demarat la depozitul de deşeuri Superbon din Nojorid, acolo unde luni a avut loc un incendiu uriaş, care a eliberat în atmosferă un fum dens şi negru vizibil de la mare depărtare.

Potrivit Monicăi Crişan, purtător de cuvânt al Comisariatului Judeţean Bihor al Gărzii de Mediu, concluzia comisarilor este că societatea care administrează depozitul de deşeuri se face vinovată de nerespectarea mai multor condiţii din autorizaţia de mediu. Mai precis, de faptul că n-a amenajat spaţii delimitate pentru depozitarea deşeurilor, nu le-a păstrat separat şi nu le-a gestionat în aşa fel încât să nu pună în pericol sănătatea umană şi mediul.

"Sancţiunea aplicată pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu este în cuantum de 100.000 de lei. Procesul verbal va fi comunicat săptămâna viitoare", a declarat Crişan, pentru BIHOREANUL.

Citeşte pe această temă şi articolele:

"Calitatea aerului după incendiul din Nojorid, imposibil de măsurat. A fost al doilea foc izbucnit la această firmă de colectare deşeuri în doar câteva luni!"

"Incendiu URIAŞ la Nojorid: Un depozit de deşeuri plastice a luat foc! Mesaj RO-ALERT: Populaţia, sfătuită să nu iasă din casă (FOTO / VIDEO)"