Verificările făcute până acum de pompierii bihoreni arată că incendiul izbucnit marţi seară la pensiunea Magnolia din Biharia a avut o cauză electrică.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului efectul termic al curentului electric, produs de un mijloc de iluminat lăsat sub tensiune", se arată într-un comunicat transmis miercuri de ISU Crişana.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, marţi seară, în jurul orei 20.50, a izbucnit un incendiu la o cameră de la etajul doi al pensiunii Magnolia, din Biharia, pentru stingerea căruia au intervenit patru echipaje de stingere şi unul de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea. Înainte ca militarii să ajungă acolo,15 persoane s-au autoevacuat din pensiune, iar întreg nivelul doi era afectat de fum. În total, 12 persoane au fost intoxicate cu fum, asistate medical şi duse la spital.

Pompierii au stins incendiul rapid, în circa 30 de minute, şi au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la întregul etaj.

"Ca urmare a izbucnirii incendiului, au ars un pat, o lampă de perete, un aparat de aer condiţionat, un detector de fum şi un candelabru, degradându-se totodată diferite bunuri aflate în camera afectată de incendiu", se mai arată în comunicat.