Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a transmis, joi dimineaţa, o informare referitoare la puternicul incendiu izbucnit miercuri seara în curtea supermarketului Carrefour din Rogerius, de lângă Orăşelul Copiilor şi Spitalul Municipal.

Pompierii spun că incendiul risca să se propage la un rezervor cu GPL şi, astfel, să se producă o explozie. 

Focul a fost sesizat la numărul de urgenţă 112 în jurul orei 21.35. Echipele trimise la faţa locului au constatat că "incendiul se manifesta violent în curtea unui supermarket, cu degajări mari de fum, flăcările alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul acesteia ameninţând să se propage la un rezervor încărcat cu circa 200 litri de gaz petrolier lichefiat (GPL)", potrivit informării transmise de maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

Cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pompierii au reuşit să stingă incendiul în circa 15 minute şi, astfel, au evitat propagarea acestuia la rezervorul de gaz. 

"După localizarea şi lichidarea incendiului, forţele de intervenţie au acţionat în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului şi cercetarea cauzei probabile de producere a acestuia, până în jurul orei 23.15", precizează Roşca. 

În urma incendiului au ars circa 200 de lăzi din plastic, aproximativ 200 de lăzi din lemn şi circa 20 de europaleţi.

Focul a izbucnit, au constatat pompierii, cel mai probabil de la o ţigară. "Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumatul în locuri nepermise", se arată în informarea ISU. 

Pentru stingerea focului din curtea Carrefour au acţionat echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. De asemenea, la faţa locului a fost trimisă o autospecială CBRN (de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară) şi o ambulanţă de tip B2.