Un incendiu violent a izbucnit vineri la o locuință din satul Inand, comuna Cefa. Apelul 112 a fost înregistrat în jurul orei 11:55, alertând autoritățile despre producerea incendiului care a pornit după ce proprietara a aprins mai multe deșeuri și vreascuri în curte, lăsând focul nesupravegheat.

„La fața locului au fost mobilizate de urgență patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Salonta, echipate cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, și o ambulanță SMURD”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

De asemenea, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea a fost trimis pentru a sprijini intervenția.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent și generalizat, afectând o magazie de lemne, camera cazanului și acoperișul locuinței. 

Pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în aproximativ 45 de minute, însă operațiunile de înlăturare a efectelor acestuia și de stabilire a cauzelor și împrejurărilor care au dus la izbucnirea lui au continuat până în jurul orei 15:40.

În urma incendiului au ars magazia de lemne și camera cazanului, iar acoperișul locuinței a fost distrus pe o suprafață de circa 160 de metri pătrați. 

Din fericire nu au existat victime, iar flăcările nu s-au extins la cele cinci încăperi ale locuinței.

Cauza probabilă a incendiului a fost utilizarea focului deschis în spații deschise, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. 

Sursele BIHOREANULUI spun că proprietara locuinței a încercat să-și igienizeze curtea, aprinzând apoi vreascurile și deșeurile adunate. Femeia a plecat din curte, crezând că focul este stins. Vântul a alimentat scânteile rămase, ceea ce a dus la declanșarea incendiului.


Sursa video: INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!