Pompierii militari bihoreni au intervenit miercuri după-amiază la stingerea unui incendiu puternic ce a izbucnit la o firmă specializată în prelucrarea lemnului din localitatea Lunca, judeţul Bihor. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", sesizarea cu privire la producerea evenimentului a fost primită în jurul orei 16.25 şi la faţa locului au fost mobilizate trei echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei, dintre care două de stingere şi unul de pompieri militari paramedici. 

La faţa locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent într-un siloz cu rumeguş, cu degajări mari de fum şi flăcări puternice, care au ameninţat să se extindă la trei hale de depozitare a lemnului aflate în apropiere.

Pompierii au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ două ore, reuşind să localizeze şi să lichideze focarele şi să protejeze clădirile din apropiere.

Valoarea pagubelor nu a fost precizată, însă, "în urma incendiului, au ars doi metri cubi rumeguş, saci de filtrare din interiorul silozului şi două motoare scuturare saci", a transmis purtătorul de cuvânt ISU "Crişana", locotenent-colonel Camelia Roşca.

Potrivit autorităţilor, incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de un motor electric cu defecţiuni sau suprasolicitat.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!