După ce s-au calificat în premieră în semifinalele Campionatului Naţional, baschetbaliştii de la CSM Oradea încep în această săptămână seria jocurilor din penultimul act în compania prahovenilor de la CSU Asesoft Ploieşti.

Meciurile cu numerele 1 şi 2 între cele două combatante sunt programate miercuri şi joi la Oradea, în Arena "Antonio Alexe", ambele cu începere de la ora 20.

Interesant este că CSM Oradea şi CSU Ploieşti se vor întâlni pentru a treia oară în play-off-ul Ligii Naţionale, în precedentele confruntări câştig de cauză având prahovenii. De data aceasta, însă, cele două echipe se întâlnesc în semifinale, spre deosebire de anterioarele două confruntări, care au avut loc în primul tur al play-off-ului. Pentru prima oară, primele două jocuri au loc la Oradea şi nu pe terenul ploieştenilor.

De această dată echipa orădeană este mai valoroasă decât în ediţiile anterioare şi tocmai de aceea aşteaptă cu încredere confruntările cu ploieştenii, având şi un moral bun după succesul şi calificarea din faţa unei alte echipe de tradiţie din baschetul masculin românesc, U Mobitelco Cluj Napoca.

Întrucât încă de luni au fost puse în vânzare biletele de intrare la jocuri, se aşteaptă şi o afluenţă mare de public miercuri seara şi joi seara în Arena "Antonio Alexe".

Miercuri, la primul joc, arbitri vor fi Alexandru Olaru, Ciprian Stoica şi Laszlo Bukuresti, iar comisar din partea Federaţiei, Eugen Poenaru. Brigada de joi va fi formată din Marius Ciulin, Laurenţiu Grigoraş şi Fabiana Martinescu, comisar fiind desemnat Marius Marinescu.

În cealaltă semifinală se vor întâlni BC Mureş şi Gaz Metan Mediaş. Învingătoarele din această fază se vor califica în finală (care se desfăşoară în sistemul cel mai bun din şapte meciuri). În schimb, învinsele joacă finala mică (în sistemul cel mai bun din trei meciuri).


Programul disputelor din semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin:

Jocul 1 (1 mai):
BC Mureş - Gaz Metan Mediaş (ora 18:00, în direct pe Digi Sport)
CSM Oradea - CSU Ploieşti (ora 20:00, în direct pe Digi Sport)

Jocul 2 (2 mai):
BC Mureş - Gaz Metan Mediaş (ora 18:00, în direct pe Digi Sport)
CSM Oradea - CSU Ploieşti (ora 20:00, în direct pe Digi Sport)

Jocul 3 (8 mai):
Gaz Metan Mediaş - BC Mureş
CSU Ploieşti - CSM Oradea

Jocul 4 (9 mai)*:
Gaz Metan Mediaş - BC Mureş
CSU Ploieşti - CSM Oradea

Jocul 5 (12 mai)*:
BC Mureş - Gaz Metan Mediaş
CSM Oradea - CSU Ploieşti

* dacă va fi necesar