Oradea întâmpină și în acest an Sărbătorile Pascale printr-o nouă ediție a Târgului de Paști, care deschide seria de evenimente în aer liber din acest an dedicate orădenilor de toate vârstele. 

În 2019, gazda târgului va fi Cetatea Oradea, care va deveni astfel punctul de atracție al Sărbătorilor Pascale orădene, atât prin decorurile colorate cât și prin multitudinea de activități. Ne vom bucura așadar cu mic, cu mare, de meșteșuguri și tradiții, jocuri și ateliere de creație, o căsuță ZOO, decorațiuni și multe, multe bunătăți.

Târgul de Paşti Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea și al Muzeului orașului Oradea, în perioada 19-29 aprilie. Partenerii acestei ediții sunt ZOO Oradea și Kaluna.

Programul ediției 2019 a Târgului de Paști Oradea este bogat în activități tematice, dar și în ceea ce privește jocurile și poveștile pentru cei mici.

Copiii vor fi în centrul atenției la Târgul de Paști Oradea, aceștia fiind așteptați în fiecare zi a evenimentului cu ateliere de creație, tir cu arcul și Air soft, modelaj de baloane și pictură pe față - una dintre activitățile lor preferate.

Jocuri și concursuri precum „Găsește comoara” sau poveștile interactive pentru copii și personaje zglobii sunt, de asemenea, incluse în programul zilnic al evenimentului.

Sfârșitul de săptămână va aduce și mai multă culoare și diversitate în programul nostru, pe lista activităților zilnice adăugându-se în weekend ateliere de origami 3D sau pictură pe ouă de lemn, “Ruleta virtuților” unde ne vom încerca "norocul" pentru a afla ce virtute ne aduce primăvara. Alături de Asociația Noua Acropolă, vom afla simbolistica oului în diferite colțuri ale lumii.

Tot în  zilele de weekend, în Căsuța ZOO Oradea - proiect susținut de către Administrația Domeniului Public Oradea -, ne așteaptă animale jucăușe, spre bucuria vizitatorilor.

Curtea Cetății Oradea va fi cuprinsă de culori vesele și decoruri desprinse din poveștile tradiționale, fiind pregătită să primească așa cum se cuvine toți vizitatorii, alături de Iepurașul de Paști.

Vor fi amenajate 4 zone: căsuțe de lemn cu produse tradiționale și decorațiuni, zona de food, zona dedicată atelierelor pentru copii, căsuța ZOO.

PROGRAM

19-29 aprilie, Cetatea Oradea (Curtea Palatului Princiar)

Vineri – luni 12:00 - 22:00

Marți - joi 14:00-21:00

Detalii despre eveniment se pot găsi şi aici:

Facebook: https://www.facebook.com/targuldepastioradea/.

Eveniment dedicat: https://www.facebook.com/events/1217436538412756/.

E-mail: turism@oradea.ro

(Visit Oradea)