Emoţii pentru absolvenţii de liceu, căci luni trebuie să se prezinte la prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la limba şi literatura română.

Potrivit inspectorului şcolar general interimar, Nicolae Avram, în Bihor sunt înscrişi la acest examen 4.847 de elevi. Ei vor da Bacalaureatul în cele 17 centre organizate în Bihor.

"Elevii vor fi supravegheaţi video şi de cel puţin doi asistenţi în fiecare sală. În plus, comisia judeţeană de Bacalaureat va monitoriza examenul în întreg judeţul şi avem trei monitori de la Ministerul Educaţiei", a declarat Avram sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Cu excepţia preşedinţilor, care sunt stabiliţi la Ministerul Educaţiei, membrii fiecărei comisie de Bacalaureat au fost traşi la sorţi sâmbătă, la sediul IŞJ Bihor, în premieră într-o şedinţă publică. Astfel, de faţă cu jurnaliştii, dar şi cu reprezentanţi ai părinţilor, ai elevilor ori ai sindicaliştilor bihoreni, membrii Comisiei Judeţene de Bacalaureat, prezidată de Avram, au stabilit vicepreşedinţii, secretarii, membrii şi profesorii asistenţi din rândul dascălilor care şi-au declarat dorinţa de a face parte din aceste comisii.

Examenele scrise ale Bacalaureatului vor continua marţi, cu proba la limba şi literatura maternă şi miercuri cu proba obligatorie a profilului. Vineri, absolvenţii de liceu vor susţine ultimul examen, cel la alegere. Notele liceenilor vor fi afişate pe 7 iulie, până cel târziu la ora 12. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 11 iulie.

Anul trecut, la Bacalaureat s-au prezentat 6.230 de absolvenţi de liceu din Bihor. Rata de promovare a fost de 69,24% în sesiunea de vară, respectiv 25,45% în sesiunea de toamnă.