Începând din 4 martie, părinţii copiilor care vor începe şcoala în toamnă pot să-i înscrie la unităţile de învăţământ dorite. Potrivit legislaţiei în vigoare, este obligatorie înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care până la data de 31 august 2019, inclusiv, împlinesc şase ani.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în total, şcolile bihorene au disponibile, pentru clasa pregătitoare, 4.625 de locuri. Din acestea, cele mai multe, 3.096 la număr, sunt în cele 140 de clase cu predare în limba română. Alte 1.002 locuri vor fi disponibile în clasele pregătitoare cu predare în limba maghiară. De asemenea, şcolile bihorene vor mai avea disponibile 50 de locuri în clase de germană şi 324 de locuri în cele 13 clase step-by-step.

IŞJ Bihor a publicat şi lista circumscripţiilor şcolare, precum şi a centrelor de evaluare psihosomatică, pentru copiii care vor împlini şase ani între 1 septembrie şi 31 decembrie şi pe care părinţii vor să-i dea deja la şcoală.