În şcolile din toată ţara începe luni înscrierea copiilor în învăţământul primar. Din 27 februarie şi până pe 16 martie, părinţi copiilor care împlinesc şase ani până în luna august trebuie să completeze cererile de înscriere la şcolile la care doresc să-i trimită.

Pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care vor face şase ani între 1 septembrie şi 31 decembrie, dar doar dacă evaluarea psihosomatică arată că sunt pregătiţi. Aceste teste se fac la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bihor, iar rezultatele sunt comunicate în scris părinţilor.

În total, şcolile din Bihor au pregătit pentru toamnă 291 de clase pregătitoare, cu 5.728 de locuri. Din acestea, 1.358 sunt în clase cu predare în limba maghiară, 50 în clase de germană, 25 în clase de slovacă şi alte 30 în clase cu predare în limba romani.

Prima etapă de repartizare va începe loc pe 17 martie, când vor fi împărţiţi în clase copiii înscrişi în şcolile de circumscripţie. Între 18 şi 21 martie, pentru copiii înscrişi la alte şcoli decât cele de care aparţin. A doua etapă de repartizare va începe pe 23 martie.