Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor definitivează în această perioadă lista posturilor complete, posturilor rezervate şi posturilor incomplete, de la nivelul judeţului, chemând toţi directorii să semneze pentru posturile pe care le scot la concurs.

Din 30 martie, lista lor va fi publicată la sediul IŞJ Bihor, pe site-ul instituţiei, iar fiecare unitate de învăţământ va publica la sediu lista cu posturile proprii scoase la concurs. Înscrierile se vor desfăşura în perioada 2-12 aprilie, la fiecare şcoală.

Asta pentru că, în premieră, concursurile vor fi organizate în totalitate de unităţile şcolare şi nu de IŞJ. Asta înseamnă că şcoala sau o asociere de şcoli vor trebui să înfiinţeze comisii cu personal calificat să întocmească subiecte şi să evalueze concurenţii pentru fiecare disciplină pe care o scot la concurs.

"În perioada mai-iunie, fiecare unitate de învăţământ va programa probele orale şi inspecţiile speciale, asta însemnând că fiecare candidat va susţine o oră la clasă, în faţa unei comisii care îl va nota. Mai apoi, pe 2 august, în fiecare centru de concurs se va susţine proba scrisă", a declarat inspectorul general adjunct Nicolae Ungur, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, în total, în acest an vor fi scoase la concurs 976 de posturi (complete, incomplete şi rezervate), din care 592 sunt complete, iar din acestea 268 sunt vacante, iar restul rezervate. Cele complete vor putea fi ocupate pe perioadă nedeterminată (denumite în trecut posturi de titular), iar cele complete rezervate doar pe o perioadă determinată. 

O altă noutate este că doar candidaţii care vor obţine note peste 7, atât în inspecţie cât şi în examenul scris, vor putea primi posturi pe perioadă nedeterminată.