Primăria anunţă că în perioada 10-17 martie se vor executa lucrări de deratizare a zonelor publice şi a spaţiilor verzi din Oradea, primele din acest an. Mai precis, vor fi deratizate parcurile, scuarurile, malurile Crişului Repede, malurile pârâurilor Peţa, Sălbatec, Paris şi domeniul public aferent asociaţiilor de proprietari.

"În zonele tratate, populaţia va fi avertizată prin fluturaşi cu inscripţia "TEREN OTRĂVIT", care vor fi amplasaţi la vedere. Se va folosi produsul VARAT PASTA, având ca substanţă activă Brodifacoum, produs raticid gata de folosire sub formă de pastă proaspătă, avizat pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională a Produselor Biocide, face parte din grupele Xi şi Xn de toxicitate şi se regăseşte în Registrul Naţional al Produselor Biocide", se arată într-o informare a municipalităţii. 

Potrivit aceleiaşi surse, momelile vor fi amplasate în staţii de intoxicare speciale care vor conţine 40 grame momeală. "Atragem atenţia asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice şi a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se solicită imediat sfatul medicului", au subliniat reprezentanţii Primăriei. 

Prestatorul licenţiat pentru a efectua aceste lucrări în municipiul Oradea este SC Coral Impex SRL. "În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare", se mai precizează în comunicat.