Potrivit unui comunicat trimis joi de Biroul de Presă al Primăriei, amplasamentul Pieţei Bucureşti, până la intersecţiile cu străzile Berzei, respectiv Săvineştilor a fost predat miercuri firmei Drumuri Orăşeneşti, care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrării "Modernizare Piaţa Bucureşti - Acces la Gara CFR Oradea.

Conform contractului dintre Primărie şi Drumuri Orăşeneşti, lucrările propriu-zise vor începe însă din 9 mai şi vor fi executate sub trafic. Perioada de execuţie este de trei luni.

Proiectul de modernizare curprinde amenajarea a două sensuri giratorii în zonă. Unul dintre ele va fi amplasat la intersecţia dintre strada Republicii cu Berzei, iar cel de-al doilea la intersecţia cu strada Săvineştilor, pentru a uşura accesul spre Gara Centrală.

"Pe platoul din faţa Gării CFR se vor amenaja locuri de parcare, se va reface spaţiul verde din faţa gării, dar şi suprafaţa carosabilă de pe întregul tronson şi se vor executa corecţiile necesare la carosabil pentru colectarea în condiţii optime a apelor pluviale. În final, se vor efectua marcajele de delimitare şi trecerile de pietoni", se arată în comunicatul trimis de reprezentanţii Primăriei.

În acelaşi proiect este inclusă şi renovarea pasajului subteran dintre Gară şi staţia de tramvai, prin refacerea scărilor de acces, pavajului din interior, zugrăvirea pereţilor şi tavanului, dar şi refacerea iluminatului.

Valoarea totală a contractului, care include proiectarea şi execuţia lui, este de 1.721.541 de lei, fără TVA. Iniţial, Primăria a anunţat că lucrărilor urmau să înceapă în luna aprilie.

Citeşte mai multe despre modernizarea Pieţei Bucureşti în articolul Nouă faţă pentru Piaţă