Consiliul Judeţean a dat, joi, ordinul de începere a lucrărilor de construire a unei autogări în Marghita, care va avea două clădiri, cu zonă de aşteptare, punct de vânzare a biletelor, dar şi un sistem de afişaj electronic. Investiţia depăşeşte 900.000 de lei.

"Aceasta este o necesitate pentru locuitorii celor două municipii, precum şi pentru locuitorii comunelor limitrofe acestora. Prin realizarea acestor autogări moderne, în condiţii de securitate şi de servicii la nivel european, mergem spre normalitate. În perioada următoare vom analiza situaţiile existente pentru construirea de autogări şi în oraşele Salonta şi Săcueni. La Salonta este în lucru studiul de fezabilitate, iar la Săcueni, SF-ul a fost contractat", a transmis, printr-un comunicat, vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal.

Potrivit documentului transmis de CJ, autogara va fi compusă din două corpuri. Primul, cu o suprafaţă de 105 mp, va avea o zonă de aşteptare (20-30 de persoane), punct de vânzare bilete şi informare (accesibil din două direcţii - exterior şi interior) şi grupuri sanitare. În plus, va exista un chioşc, un vestiar pentru personal şi o cameră tehnică/întreţinere. În zona de aşteptare va fi amplasat un afişaj electronic pentru sosiri/plecări şi un sistem de sonorizare.

Cea de-a doua construcţie este reprezentată de peronul de aşteptare care va avea o copertină acoperită cu o suprafaţă de 272 mp. Şi aici va fi amplasat un afişaj electronic şi un sistem de sonorizare, precum şi un sistem de supraveghere video, transmit autorităţile judeţene.

Lucrările care vor dura 5 luni sunt executate de firma Flodor Transcom SRL, iar valoarea contractului este de 914.190,35 lei, fără TVA.

În această perioadă se pregăteşte documentaţia necesară pentru începerea lucrărilor şi la autogara Beiuş. Cele două investiţii sunt realizate de Consiliul Judeţean Bihor prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă (ADD) şi prin Compartimentul Transport din cadrul Direcţiei Arhitect Şef a CJ Bihor.