După aprobarea proiectului privind Aerportul, Prefectura a anunţat luni şi demararea lucrărilor la unul din drumurile care a făcut praf nervii conducătorilor auto: DN 76 Oradea - Beiuş.

"Astăzi, 7 mai, într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a fost anunţată demararea lucrărilor de reabilitare a DN 76, Beiuş-Oradea, între kilometrii 133+660 - 184+390", a arătat Prefectura.

Contractul are o valoare de 161.037.987,16 lei (fără TVA) şi a fost câştigat prin licitaţie deschisă de asocierea formată din trei firme SC CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara SRL, împreună cu CO.GE.FA S.p.A şi S.IM.CO SRL.

"Termenul de finalizare este aprilie 2014. Proiectul este finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României", a mai specificat comunicatul Prefecturii.

Lucrările încep însă cu întârziere, deoarece prefectul Gavrilă Ghilea anunţa încă din luna februarie că 15 martie urma să fie data de demarare a proiectului. Lungimea tronsonului reabilitat va fi de 50,73 de kilometri.