O asociere, formată din mai multe firme, va ridica pe strada Ceyrat nr. 4 din Oradea - pe fostele terenuri ale Armatei - un campus şcolar dedicat învăţământului special cu săli de studiu, bibliotecă, atelier, internat, sală de mese, precum şi bazin pentru hidroterapie şi grădini pentru terapie în aer liber.

Proiectul îi aparţine Consiliului Judeţean Bihor şi va fi finanţat din bugetul propriu al instituţiei, potrivit vicepreşedintelui Ioan Mang.

Anunţul a fost făcut pe platforma proprie a Consiliului Judeţean Bihor, mai precis pe site-ul Agenţiei News Bihor, care arată că ordinul de începere a lucrărilor la campusul şcolar pentru învăţământ special a fost semnat miercuri. 

"Ideea acestui proiect este crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Bihor prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne şi asigurarea cadrului optim cu toate facilităţile necesare. Valoarea investiţiei este de peste 78 milioane lei (16 milioane euro). Consiliul Judeţean Bihor finanţează proiectul exclusiv din fonduri proprii", a precizat vicepreşedintele CJ Ioan Mang. 

Agenţia News Bihor aminteşte că investiţia presupune construirea a 8 corpuri de clădire care vor adăposti săli de studiu pentru elevii din ciclul de învăţământ preşcolar, gimnazial, bibliotecă, ateliere pentru practică, internat, sală de mese, cabinete medicale, bazin pentru hidroterapie şi sală de sport. 

Totodată, pe terenul alocat – de aproximativ 30.000 de metri pătraţi - vor mai fi amenajate spaţii pentru terapie cu animale, grădină cu legume şi o livadă. 

Lucrările au fost atribuite unei asocieri de firme formate din Drum Asfalt SRL, Trameco SA, Vega 93 SRL şi Struktoplan SRL. Constructorii au la dispoziţie trei ani (36 de luni) să finalizeze investiţia. 

La final, campusul şcolar va găzdui copiii care în prezent învaţă în şase instituţii de învăţământ special aflate în subordinea Consiliului Judeţean Bihor.