Lucrările la infrastructura Podului Sovata sunt pe punctul de a fi finalizate. Ea este constituită din patru elemente: două pile (elementele de sprijin din albia râului) şi două culei (elementele de sprijin de pe maluri). Firma executantă, CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, a realizat până în acest moment culeia şi pila de pe malul stâng şi culeia de pe malul drept, în acest moment lucrându-se la realizarea pilei de pe malul drept al râului.

"Suprastructura podului este mixtă, alcătuită din tablier metalic şi placă de suprabetonare. Până în acest moment, 25% din tablierul metalic se află pe şantier. Urmează să fie ansamblate tronsoanele corespunzătoare secvenţelor de montaj, după care, până la sfârşitul lunii iulie, vor fi ridicate la poziţie", a precizat Alexandru Achim, managerul de proiect.

Valoarea contractului pentru realizarea podului este de 11.850.530 lei (fără TVA) iar graficul de lucrări prevede finalizarea lor până la data de 30 septembrie 2011. "Lucrările de la Podul Sovata se derulează conform graficului. Până la toamnă podul va deveni circulabil", a spus primarul Ilie Bolojan.

"Odată cu finalizarea lucrărilor la Podul Sovata, municipalitatea va reabilita mai multe tronsoane, care să faciliteze legătura dintre pod şi alte zone ale oraşului. Astfel, în cursul lunii iulie, municipalitatea va începe lucrările de reabilitare a străzii Oneştilor, tronsonul cuprins între str. Brâncoveanu-Cazaban şi Splaiul Crişanei", se precizează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

În cadrul lucrărilor vor fi amenajate inclusiv parcările de pe partea dreaptă - sensul spre Podul Sovata. Lucrările vor fi executate de S.C Selina în cadrul contractului de reparaţii şi întreţinere străzi în municipiul Oradea.